Nieuwsarchief

Annemarie en Laurens sluiten af met podium

Annemarie Worst en Laurens Sweeck hebben het seizoen in stijl afgesloten. Annemarie werd in de Sluitingsprijs van Oostmalle knap derde terwijl Laurens Sweeck tweede werd bij de mannen. Bij de beloften kwam ook Gert Smets sterk voor de dag met een vijfde plaats.

Lees meer [+]

Plek 3 voor Laurens in Lebbeke

Zaterdag werd in Lebbeke de Kleicross gereden. Laurens Sweeck werd derde en behaalde zo zijn 17e podiumplaats van het seizoen.

Lees meer [+]

Wederom podium voor Laurens Sweeck

Zondag werd in Hulst de laatste Brico-cross afgewerkt. Terwijl Annemarie Worst koos voor een dagje rust, knokte Laurens Sweeck zich naar een knappe tweede plaats.

Lees meer [+]

Worst en Sweeck op eindpodium in Superprestige

Annemarie Worst en Laurens Sweeck hebben de Superprestige in stijl afgesloten. Beiden verzekerden zich in Middelkerke van hun derde plaats in het eindklassement.

Lees meer [+]

Opnieuw podium voor Laurens

Een dag na zijn derde plaats in Lille deed Laurens Sweeck zondag in Hoogstraten nog een plek beter. Annemarie Worst reed op haar beurt, na twee podiumplaatsen in Maldegem en Lille, naar een mooie vijfde plek op de zware omloop.

Lees meer [+]

Annemarie en Laurens beiden op podium in Lille

Laurens Sweeck en Annemarie Worst zijn er in de Krawatencross beiden in geslaagd om als derde op het podium te klimmen. Zowel voor Annemarie als voor Laurens meteen het tweede podium in amper vier dagen tijd. Bij de beloften finishten Timo en Gert mooi in de top tien.

Lees meer [+]

Winst voor Sweeck, podium voor Worst

ERA-Circus beleefde een topdag in Maldegem (Brico-cross). Bij de mannen ging Laurens Sweeck na een solo met de zege lopen. Bij de vrouwen reed Annemarie Worst naar een knappe tweede plaats.

Lees meer [+]

Achtste plaats voor Laurens Sweeck na vijf lekke banden

Laurens Sweeck is op het wereldkampioenschap in Valkenburg gestrand op een achtste plaats. Met maar liefst vijf lekke banden zonder enige twijfel het hoogste haalbare voor Laurens. “Achtste is niet slecht, maar zonder pech zat er hoe dan ook meer in”, vertelde hij achteraf.

Lees meer [+]

Eerstejaars Timo Kielich pakt knappe tiende plaats op WK

Timo Kielich kan terugblikken op een geslaagd WK. De eerstejaarsbelofte reed in Valkenburg naar een knappe tiende plaats ondanks zijn mindere startpositie. “Hier ben ik uiteraard erg blij mee”, glunderde de Limburger achteraf.

Lees meer [+]

Geen uitschieter voor Annemarie Worst op WK

Het eerste WK van Annemarie Worst bij de dames elites werd er eentje om snel door te spoelen. De Nederlandse bolde als veertiende en met een redelijke portie teleurstelling over de meet. “Ik had hier meer van verwacht”, klonk het achteraf.

Lees meer [+]

Worst en Sweeck blikken vooruit op WK

Annemarie Worst en Laurens Sweeck zijn komend weekend de speerpunten van ERA-Circus op het wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg. In de laatste rechte lijn leggen beiden hun ambities op tafel.

Lees meer [+]

Laurens Sweeck bevestigt goede conditie in Hoogerheide

Laurens Sweeck is in Hoogerheide net naast het podium gestrand. In de slotmanche van de wereldbeker legde hij beslag op een vierde plaats. Bij de dames kwam Annemarie in actie. Voor haar werd het een dag om snel te vergeten. Timo Kielich werd 26ste bij de beloften.

Lees meer [+]

Zesde plek voor Laurens Sweeck in Frankrijk

Laurens Sweeck is zondag zesde geworden in de voorlaatste Wereldbekermanche in het Franse Nommay. Bij de dames viel er voor Annemarie Worst geen uitschieter te noteren.

Lees meer [+]

Wietse wint Kasteelcross Zonnebeke voor een tweede keer op rij

Wietse Bosmans heeft de Kasteelcross van Zonnebeke voor het tweede jaar op rij achter zijn naam geschreven. Wietse toonde zich in de ouderwetse moddercross van zijn sterkste kant en haalde het in de finale van Diether Sweeck. Gert Smets werd 32ste, Yorben Van Tichelt moest opgeven.

Lees meer [+]

Laurens Sweeck pakt verdiend zilver op Belgisch kampioenschap

Laurens Sweeck heeft na een fantastische strijd op het Belgisch kampioenschap een welverdiende zilveren medaille uit de brand gesleept. Laurens vocht een verbeten duel uit met winnaar Wout van Aert en zorgde voor heel wat spankracht. Bij de beloften werd Timo Kielich nog achtste.

Lees meer [+]

Brons voor Annemarie op NK

In haar allereerste elite-NK heeft Annemarie Worst zich meteen op het podium geknokt. In Surhuisterveen knokte de 22-jarige Nederlandse zich naar een knappe derde plaats. Lucinda Brand won, het zilver was voor Maud Kaptheijns.

Lees meer [+]

Annemarie en Laurens zetten 2018 meteen goed in

Annemarie Worst is 2018 goed begonnen. Op de flanken van de Balenberg reed de Nederlandse een dijk van een wedstrijd. Ondanks een stevige valpartij zette ze door en wist ze alsnog een tweede plaats in de wacht te slepen. Bij de heren werd Laurens Sweeck nog knap vijfde.

Lees meer [+]

Sweeck op podium, top tien voor Worst

Zaterdag werd onder kunstlicht in Diegem de zesde manche van de Superprestige afgewerkt. Annemarie Worst werd achtste, Laurens Sweeck stond knap als derde op het podium.

Lees meer [+]

Stevens, DT Swiss en MET Helmets tot en met 2020 aan boord

Goed nieuws voor ERA-Circus. Trouwe partners Stevens Bikes, DT Swiss (wielen) en MET Helmets blijven het team trouw tot eind 2020.

Lees meer [+]

Bosmans 12e in Bredene

In Bredene stond vrijdag de vijfde manche van het Brico-criterium op het programma. Op een zware, winderige en regenachtige omloop liet Wietse Bosmans als 12e het best ploegresultaat noteren. De broers Sweeck haalden de finish niet.

Lees meer [+]

Opsteker voor Wietse in Loenhout

De Azencross in Loenhout was er nog eens eentje uit de oude doos. Veel publiek, een geweldige sfeer en vooral modder, veel modder. Spek dus naar de bek van Wietse Bosmans die vandaag een knappe tiende plaats uit de brand wist te slepen. Bij de beloften liet Timo Kielich zich opmerken met een mooie vijfde plaats.

Lees meer [+]

Laurens maakt indruk in Zolder

Laurens Sweeck eindigde dinsdag op een knappe tweede plaats in de Wereldbekermanche in Zolder. Achter winnaar Van der Poel versloeg hij Wout van Aert in de strijd om plek twee. Bij de dames werd Annemarie Worst 12e.

Lees meer [+]

Annemarie begint sterk aan kerstperiode

Annemarie Worst werd in Sint-Niklaas knap vijfde. De wereldkampioene bij de dames beloften reed een sterke wedstrijd en drukte meer haar stempel op de Waaslandcross. Bij de profs werd Gert Smerts als belofte knap vijftiende. Wietse en Diether haalden de finish niet.

Lees meer [+]

Sweeck 8e in Namen, Bosmans 2e in Valencia

De Wereldbekermanche in Namen leverde Laurens Sweeck een achtste plaats op. Bij de beloften haalde Timo Kielich behaalde hetzelfde resultaat. Annemarie Worst strandde op plek zestien. In Valencia stond Wiets Bosmans als 2e op het podium.

Lees meer [+]

Sweeck op podium in Scheldecross

Zaterdag stond aan Linkeroever de volgende manche van de DVV Trofee op het programma. Voor ERA-Circus stonden Laurens Sweeck en belofte Gert Smets aan de start. Laurens stond als derde op het podium, Gert kwam als 26 over de finish.

Lees meer [+]

Wietse Bosmans scoort in Spanje

Zowel op Spaanse als Vlaamse bodem werd zondag gecrost. In Spanje ging Wietse Bosmans met de overwinning aan de haal. In Overijse liet Annemarie (zesde) een knap resultaten noteren.

Lees meer [+]

Laurens en Diether op het podium

De familie Sweeck verzamelde zaterdag twee ruikers. Laurens reed na een prima wedstrijd naar een tweede plaats in Essen, Diether behaalde hetzelfde resultaat in het Tsjechische Kolin.

Lees meer [+]

Rug- en schouderproblemen brengen Wietse niet verder dan achtste plaats

Geen uitschieters in de Zilvermeercross van Mol vandaag voor Era-Circus. Wietse Bosmans was onze beste man op plaats acht, niet slecht, al was hij achteraf toch vooral teleurgesteld. “Ik had er veel meer van verwacht”, klonk het. Yorben Van Tichelt werd veertiende, Timo Kielich werd na een foute fietswissel uitgesloten.

Lees meer [+]

Wietse Bosmans vindt goede gevoel terug

Het Kapermolenpark vormde vandaag het decor voor de tweede manche in het kader van de Soudal Classics. Vooral Wietse Bosmans kan tevreden terugblikken want hij vond eindelijk het goede gevoel terug. Het leverde hem een mooie zevende plaats op.

Lees meer [+]

Ook Flandriencross is er eentje om snel te vergeten

Zaterdag al een offday in Zeven en ook de Flandriencross van Hamme bracht geen soelaas. Laurens kende een sterke start maar viel in het tweede wedstrijddeel volledig terug. Bij de beloften wel een sterke prestatie van onze Limburger Timo Kielich als zevende.

Lees meer [+]

Offday in Zeven, Gert Smets zorgt voor lichtpunt in Lichtaart

De wereldbekermanche in het Duitse Zeven is er eentje om bijzonder snel te vergeten. Bij de dames kwam Annemarie ten val en kreeg daardoor al snel een enorme terugslag. Ook bij onze heren liep het niet al te best. Wietse Bosmans was onze beste man op plek achttien. Gelukkig zorgde Gert Smets in Lichtaart voor een lichtpuntje met een tweede plaats.

Lees meer [+]

Laurens 7e in Bogense

Zondag vond in het Deense Bogense de generale repetitie plaats voor het Wereldkampioenschap in 2019. In de vierde manche van de Wereldbeker reed Laurens Sweeck op een ‘tricky’ parcours naar een zevende plaats. Annemarie Worst moest bij de dames vrede nemen met plek 13.

Lees meer [+]

Geen uitschieters in Gavere

Zondag werd in Gavere de vijfde manche van de Superprestige afgewerkt. Voor ERA-Circus vielen er geen uitschieters te noteren. Annemarie Worst deed met een negende plek de beste zaak. Bij de heren droeg Diether Sweeck als 12e de ploegvaandel.

Lees meer [+]

Sterk tweede deel levert Laurens tweede plaats op in Niel

11 november, wapenstilstand en traditioneel ook de Jaarmarktcross in Niel. Een terugkeer naar het oude parcours dit jaar en voor Laurens ook een terugkeer naar het podium. Nochtans zag het er na een valpartij op de balken alles behalve goed uit maar na een sterke tweede wedstrijdhelft vocht Laurens zichzelf terug naar plek twee.

Lees meer [+]

Zeges voor Hendrik en Gert

De meeste ogen waren het voorbije weekend gericht op het EK in Tabor, maar ook in België werd zaterdag en zondag gecrost. En voor ERA-Circus vielen er twee zeges te noteren.

Lees meer [+]

Worst net naast podium in Tabor

Annemarie Worst en Laurens Sweeck verdedigden zondag de eer van ERA-Circus op het EK veldrijden in Tabor. Een podiumplek voor Annemarie (4e) en Laurens (8e) zat er niet in, maar Worst kwam als vierde wel dicht in de buurt.

Lees meer [+]

Sweeck en Worst mikken hoog in Tabor

Laurens Sweeck en Annemarie Worst vertegenwoordigen ERA-Circus zondag op het Europees kampioenschap in Tabor, Tsjechië. Zowel de Belg als de Nederlandse mogen mikken op een dichte ereplaats.

Lees meer [+]

Geen al te beste dag voor ERA-Circus op de Koppenberg

Geen al te beste dag voor onze mannen van ERA-Circus op de Koppenberg. Laurens Sweeck werd tiende maar had mede door een moeilijke beginfase niet echt zijn dagje. Broer Diether Sweeck moest opgeven, Wietse Bosmans werd twintigste.

Lees meer [+]

Net geen podium voor Annemarie en Laurens

In de vierde manche van de Superprestige in Ruddervoorde strandden Laurens Sweeck en Annemarie Worst net naast het podium. Laurens werd vijfde, Annemarie deed nog een plek beter.

Lees meer [+]

Laurens eindigt sterk weekend als vierde, Gert Smets wint in Eversel

Net geen podium zondag voor Laurens Sweeck in de derde wereldbekermanche van Koksijde. Nochtans leek het er lange tijd naar uit te zien dat Laurens net zoals een dag eerder in Boom opnieuw mee op het podium zou staan. Bij de dames kende Annemarie Worst een mindere dag. Gert Smets won op zijn beurt in Eversel.

Lees meer [+]

Laurens en Annemarie op podium in Boom

Zaterdag werd een mooie dag voor ERA-Circus in Boom. In de derde manche van de Superprestige eindigden zowel Laurens (2e) als Annemarie (3e) netjes op het podium.

Lees meer [+]

Annemarie net naast, Wietse net op podium

In de tweede Superprestigemanche in Zonhoven reed onze youngster Annemarie een prima wedstrijd. De Nederlandse had lang uitzicht op het podium, maar viel daar uiteindelijk net naast. In Aigle stond Wietse als derde wel op het podium.

Lees meer [+]

Laurens knokt naar 5e plek in Kruibeke

Een vijfde plek. Daar moest Laurens Sweeck zaterdag in Kruibeke (Brico-cross) vrede mee nemen. Meedoen voor het podium lukte net niet in de Polderscross. “Op een gegeven moment kwam ik nog dichter, maar uiteindelijk heb ik zowat de hele wedstrijd achter de feiten aangehold”, aldus Laurens.

Lees meer [+]

Hendrik zet teller op 3

In het A-circuit van Meulebeke en Ronse vielen het voorbije weekend geen uitschieters noteren, maar in het B-circuit mocht Hendrik Sweeck al voor een derde keer dit seizoen juichen. De oudste Sweeck won met een overtuigende solo in Nossegem, voor Sander Lemmens en Loic Hennaux.

Lees meer [+]

Worst toont zich, geen uitschieters bij mannen

De eerste DVV-manche leverde voor ERA-Circus geen podiumplaats op. Laurens Sweeck vocht voor wat hij waard was, maar moest vrede nemen met plek negen. Wietse Bosmans reed de wedstrijd niet uit. Bij de dames liet Annemarie Worst zich wel opmerken met een zesde plaats.

Lees meer [+]

Twee keer top tien in Meulebeke

Zaterdag werd in Meulebeke de tweede manche van de Brico-crossen afgewerkt. Een nieuwe podiumplek zat er niet in, maar met een zevende plek voor Diether en een negende plek voor Laurens eindigden wel twee van onze mannen in de top tien. Wietse eindigde als elfde net buiten de top tien. Hendrik kwam als 25e over de finish.

Lees meer [+]

Sterke Laurens Sweeck pakt derde plaats in Gieten

Laurens Sweeck kan tevreden terugblikken op zijn weekend. Gisteren was hij al de beste in Neerpelt en ook zondag in het Nederlandse Gieten stond onze kopman opnieuw te pronken op het podium. Bij de dames zag Anne-Marie Worst een potentiële podiumplaats in rook opgaan door een valpartij.

Lees meer [+]

Laurens bist in Neerpelt

Net als vorig seizoen mocht Laurens ook zaterdag juichen in Neerpelt. Laurens soleerde in de slotronden naar winst en boekte zo zijn derde zege van het seizoen. “Het gaat momenteel heel goed”, klonk het na afloop.

Lees meer [+]

Wietse toont zich, pech voor Laurens

In de tweede Wereldbekermanche vielen er voor ERA-Circus geen uitschieters te noteren. Laurens, vorige week nog tweede in Iowa en woensdag winnaar in Vegas, werd helemaal achteruitgeslagen na een val en materiaalpech, maar kon toch nog oprukken naar plek 21.

Lees meer [+]

Broertjes Sweeck veroveren Vegas

Laurens en Diether besloten na de Wereldbekerwedstrijd in Iowa af te zakken naar Vegas, waar woensdagavond een midweekcross werd afgewerkt. En dat bleek een uitstekende beslissing, want de tweeling kwam broederlijk samen over de finish, met Laurens als winnaar.

Lees meer [+]

Prima start voor Laurens in Wereldbeker

Zondag werd in het Amerikaanse Iowa de eerste manche van de Wereldbeker afgewerkt. En Laurens liet meteen zijn goeie vorm zien met een erg knappe tweede plaats, achter een ongenaakbare Van der Poel.

Lees meer [+]

Annemarie scoort in Baden

Geen Wereldbekerwedstrijden in Amerika voor Annemarie. Onze Nederlandse wereldkampioene bij de beloften trok naar het Zwitserse Baden en dat bleek een goeie zet want Annemarie bracht de zegeruiker mee naar huis.

Lees meer [+]

Laurens, Gert én Hendrik juichen

Met de Wereldbekermanche in Iowa en de EKZ Cross Tour in Baden nog op het programma kan het weekend voor ERA-Circus al niet meer stuk. Zowel Laurens, Gert als Hendrik stonden vrijdag of zaterdag op het hoogste schavot.

Lees meer [+]

Hendrik Sweeck opnieuw aan het feest in Wiekevorst

De trein van Hendrik Sweeck staat duidelijk op de rails. Vorige week was hij al de beste in Steenhuffel, een dag later werd hij derde in Kessel. Ook afgelopen zondag was het opnieuw prijs. Hendrik spurtte in Wiekevorst naar zijn tweede zege van het seizoen.

Lees meer [+]

Annemarie krijgt pech, Laurens strandt net naast het podium

Een vierde plaats, dat was Laurens Sweeck zijn deel in de Brico Cross van Eeklo. Laurens zat in de achtervolgende groep met Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels op de ontketende Mathieu van der Poel. Bij de dames kende Annemarie Worst pech na een sterke start.

Lees meer [+]

Laurens en Annemarie klaar voor de winter

In De Ark in Antwerpen werd vrijdag ERA-Circus voorgesteld aan partners en verzamelde pers. Het team duikt door de komst van Wietse Bosmans, Annemarie Worst en belofte Timo Kielich versterkt de winter in. Grootste troefkaart is ook dit seizoen Laurens Sweeck.

Lees meer [+]

Herremans: “Strijd op verschillende fronten”

Teammanager Marc Herremans is ervan overtuigd dat deze selectie heel mooie dingen kan laten zien. “We kunnen op verschillende fronten strijden voor het podium”, klinkt het.

Lees meer [+]

Yorben blikt tevreden terug op Chinees avontuur

Na afgelopen zondag heeft Yorben Van Tichelt ook woensdag de tweede wedstrijd voor de Qiansen Trophy in Peking (China) op zijn naam geschreven. Yorben plaatste op vier ronden van het einde de juiste ontsnapping en sprokkelt zo opnieuw een heleboel UCI-punten. Missie geslaagd dus.

Lees meer [+]

ERA-Circus opent veldritseizoen met twee zeges

De mannen van ERA-Circus hebben hun start dit weekend alles behalve gemist. Gisteren pakte Hendrik Sweeck de winst in de seizoensopener van Steenhuffel. Yorben zorgde deze ochtend meteen voor de tweede zege van het weekend door de wedstrijd in Beijing (China) op zijn naam te schrijven.

Lees meer [+]

Laurens grote slokop in Ronde van Namen

ERA-Circus kan terugblikken op een erg geslaagde Ronde van Namen. Na een tweede plaats in de openingsploegentijdrit won Laurens maar liefst de laatste drie etappes, waaronder een individuele tijdrit. Klap op de vuurpijl was de zege zondag op de Citadel van Namen.

Lees meer [+]

Laurens slaat opnieuw toe in Namen

Daags na zijn ritzege schoot Laurens opnieuw raak in de Ronde van Namen. In een 13 kilometer lange tijdrit was Laurens elf seconden sneller dan Jens Adams.

Lees meer [+]

Laurens boekt derde wegzege in Namen

Op dag drie in de Ronde van Namen was het bingo voor Laurens Sweeck. Na een pittige etappe versloeg de renner uit Schriek Mathias Van Gompel en Abram Stockman in een sprint met drie.

Lees meer [+]

Laurens tweede in GP Wellens

Maandag stond in Sint-Truiden de Grote Prijs Tim Wellens op het programma. In een snelle wedstrijd - 139 kilometer aan 45,8 per uur gemiddeld - sprintte Laurens uiteindelijk naar een fraaie tweede plaats.

Lees meer [+]

Van Luik naar Namen

In volle voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen werd deze week de Ronde van Luik afgewerkt. Me twee tweede plaatsen en een derde plek kwamen Laurens en co dicht bij een dagzege.

Lees meer [+]

Laurens grijpt net naast zege in Luik

Net als Braam zondag, strandde ook Laurens maandag op een zucht van de zege in de tweede etappe van de Ronde van Luik. De renner uit Schriek moest in een sprint met twee de duimen leggen voor Michiel Dieleman (Cibel).

Lees meer [+]

Podia voor Braam en Annemarie

Het werd een mooie dag voor ERA-Circus. In Nederland greep Annemarie het brons op het NK mountainbiken bij de elite en Braam sprintte op zijn beurt naar een tweede plaats in de opener van de Ronde van Luik.

Lees meer [+]

Laurens wint GP Monseré

Laurens leverde zaterdag een knappe prestatie in de GP Monseré (1.1). De renner uit Schriek sprong in de slotkilometers weg uit een omvangrijke groep en hield solo vol tot aan de meet.

Lees meer [+]

Jelle scoort in Herenthout

De kop is eraf voor Jelle. Na een eerdere podiumplaats in Laarne ging de renner uit Lille zaterdag in Herenthout met de bloemen aan de haal.

Lees meer [+]

Wietse soleert indrukwekkend naar zege in MTB-marathon

Terwijl Laurens en Diether kilometers maalden op het BK, stond Wietse aan de start van de Raid des Hautes Fagnes, een 115 kilometer lange MTB-marathon. En Wietse won na een beestachtige solo.

Lees meer [+]

Yorben toont sprintersbenen in Halle-Ingooigem

Woensdag stond de 70e editie van Halle-Ingooigem op het programma, traditioneel de laatste test richting het Belgische kampioenschap. Een uitgedund peloton sprintte in Ingooigem voor de zege en het was Yorben die met een zesde plaats een erg mooie ereplaats liet noteren.

Lees meer [+]

Wietse draagt ploegvaandel in Tongeren

Zondag stond ERA-Circus aan de start in de Ronde van Limburg, met start en aankomst in Tongeren. Onder erg warme temperaturen vielen er voor de ploeg geen uitschieters te noteren. Wietse zorgde met een 18e plek voor het beste resultaat.

Lees meer [+]

Twee keer top tien in Heist

ERA-Circus kan terugblikken op een prima prestatie in de Heistse Pijl. Zowel Laurens als Wietse maakten deel uit van de 17-koppige groep die streed om de zege. Uiteindelijk kwam er een 7e (Wietse) en 10e (Laurens) plaats uit de bus.

Lees meer [+]

17e plek voor Jelle in Gullegem

Dinsdag werd in West-Vlaanderen de 73e Gullegem Koerse afgewerkt. Quick Step bezette met Lampaert, Vermote en Declercq het volledige podium en Jelle liet met een 17e plek het beste ploegresultaat noteren.

Lees meer [+]

Jelle op podium in Laarne

In Laarne werd zondag de 21e GP Etienne De Wilde afgewerkt. En het werd een mooie dag voor ERA-Circus. De wedstrijd draaide uit op een sprint en daarin snelde Jelle naar een knappe derde plaats. Annemarie en Wietse kwamen op hun beurt in het Duitse Albstadt in actie in de Wereldbeker mountainbiken.

Lees meer [+]

Laurens wint slotrit Triptyque Ardennais

De kop is eraf voor ERA-Circus! In de slotrit van de Triptyque Ardennais soleerde Laurens knap naar de overwinning. “Op 5 kilometer van de finish besloot ik solo te gaan”, aldus de renner uit Schriek.

Lees meer [+]

Annemarie net naast podium in Nové Mesto

In Nové Mesto werd dit weekend de eerste manche in de Wereldbeker Mountainbiken (XCO) afgewerkt. Annemarie zakte af naar Tsjechië en werd knap vierde bij de dames U23.

Lees meer [+]

Tweede plaats voor Wietse in Triptyque Ardennais

Wietse heeft zijn start bij ERA-Circus niet gemist. Na goeie benen, maar pech in de BeMC en een eerste wegoptreden in Puivelde sprintte de Kalmthoutenaar vrijdag naar een tweede plaats in de openingsrit van de Triptyque Ardennais.

Lees meer [+]

Kilometers malen in Puivelde

In een zonovergoten Puivelde werd woensdag de 52e profkoers afgewerkt. ERA-Circus was van de partij en maalde 169 voorbereidende kilometers.

Lees meer [+]

Laurens opent wegseizoen met podium

In Verrebroek schoot ERA-Circus zondag het wegseizoen op gang. En Laurens bewees dat er op stage in Mallorca niet werd stilgezeten. De renner uit Schriek schoof mee met een vroege vlucht en dat bleek de juiste keuze.

Lees meer [+]

Vlekkeloze stage op Mallorca

ERA-Circus legt momenteel op stage op het Spaanse Mallorca de eerste hand aan de voorbereiding op het veldritseizoen. “De stage verloopt vlekkeloos en de sfeer is super”, blikt ploegleider Stefaan Sweeck terug op de eerste tien dagen.

Lees meer [+]

Bosmans en ERA-Circus slaan handen in elkaar

Bosmans vervoegt rangen van ERA-Circus Wietse Bosmans verdedigt vanaf 1 mei de kleuren van ERA-Circus. De 25-jarige Kalmthoutenaar hoopt na het seizoen van de wederopstanding zijn niveau en prestaties ‘in een nieuwe omgeving’ verder op te krikken.

Lees meer [+]

Laurens sluit seizoen af met 15e podiumplaats

Zondag viel in Lebbeke definitief het doek over het crossseizoen. Voor Laurens viel er in de Kleicross een derde plaats uit de bus. Zijn vijftiende podiumplek van het seizoen.

Lees meer [+]

Diether etaleert goeie vorm in Oostmalle

Zondag stond in Oostmalle de Internationale Sluitingsprijs op het programma. Niet Laurens, maar een sterke Diether liet het beste ploegresultaat noteren. Diether deed halfweg een gooi naar het podium, maar strandde uiteindelijk op plek negen.

Lees meer [+]

Annemarie Worst kiest voor ERA-Circus

ERA-Circus is vanaf 1 september 2017 een veldrittopper rijker. Annemarie Worst tekende zondag in Oostmalle een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020.

Lees meer [+]

Julien blik terug op korte, maar krachtige carrière

Zondag in Oostmalle viel voor Julien het doek over zijn veldritcarrière. De 29-jarige Zwitser zegt het professionele wielrennen vaarwel en kiest resoluut voor zijn gezin, maar blikt met een goed gevoel terug op zijn zes jaar als veldrijder. “Mijn carrière duurde korter dan gedacht, maar ik heb toch heel wat mooie momenten om op terug te kijken”, aldus Julien.

Lees meer [+]

14e podiumplaats voor Laurens

Laurens is vastbesloten om een mooi einde te breien aan het crossseizoen. De crosser uit Schriek behaalde zaterdag in Leuven zijn 14e podiumplaats. “Een zwaar bevochten podiumplaats”, aldus Laurens na afloop.

Lees meer [+]

Julien Taramarcaz hangt fiets aan de haak na Oostmalle

Met de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle valt niet alleen het doek over het veldritseizoen. Voor Julien Taramarcaz wordt Oostmalle immers zijn allerlaatste wedstrijd. De Zwitser van ERA-Circus hangt op 29-jarige leeftijd zijn fiets aan de haak.

Lees meer [+]

Familie Simunek verwelkomt valentijnsbaby

Heuglijk nieuws op Valentijnsdag! Onze ex-renner Radomir Simunek en zijn vrouw Lucie hebben op dinsdag 14 februari kennisgemaakt met Jan Simunek.

Lees meer [+]

Podium in Middelkerke, geen uitschieters in Hulst

ERA-Circus mocht zaterdag in Middelkerke twee keer op het podium. En in beide gevallen was het Laurens die met de eer ging lopen. De crosser uit Schriek snelde naar de derde plaats in de daguitslag en steek ook de derde plaats in het eindklassement van de Superprestige op zak.

Lees meer [+]

Laurens herleeft met vierde plek in Hoogstraten

De ene dag is de andere niet. Dat bewees Laurens zondag tijdens de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten. Na een dertiende plaats zaterdag in Lille, knalde Laurens in de modder van Hoogstraten naar een mooie vierde plaats.

Lees meer [+]

Laurens 13e in Lille

Geen topdag in Lille voor ERA-Circus. In de slotmanche van de DVV Trofee kwam Laurens niet verder dan de 13e plaats. “Mijn start was goed, maar ik voelde al snel dat ik mindere benen had", aldus Laurens.

Lees meer [+]

Geen dichte ereplaats in Maldegem

Drie dagen na het wereldkampioenschap stond traditiegetrouw de Parkcross in Maldegem op het programma. Laurens, Diether en Yorben verschenen aan de start en het was Laurens die met een zevende plaats het ploegvaandel droeg.

Lees meer [+]

Laurens zesde op WK vol pech

Het WK 2017 in het Luxemburgse Bieles zal de geschiedenisboeken ingaan als het WK van de lekke banden. Ook Laurens bleef niet gespaard. “Vijf of zes keer lek, dat heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus de crosser uit Schriek, die uiteindelijk een mooie zesde plaats op zak stak.

Lees meer [+]

Frisse Laurens blikt vooruit op WK

Vrijdagochtend stond Laurens Sweeck samen met de Belgische selectie de pers te woord in Luxemburg. “Ik ben genezen en sta zondag fris aan de start”, blikt de crosser uit Schriek vooruit op het WK.

Lees meer [+]

Top twintig voor Diether in Hoogerheide

Door het afzeggen van een zieke Laurens in Hoogerheide, droeg Diether zondag de ploegvaandel tijdens de laatste wereldbekermanche. Zijn beste wereldbekerresultaat sinds zijn 18e plaats in Iowa.

Lees meer [+]

Halve snipperdag voor Laurens, Yorben sterk in Nederland

Het veldritpeloton verdeelde zich zondag tussen het Belgische Zonnebeke en het Nederlandse Rucphen. In Zonnebeke eindigde Laurens 12e na een halve snipperdag, in Rucphen reed Yorben naar een verdienstelijke zevende plek.

Lees meer [+]

Baaldag in Fiuggi

Laurens werd na pech in de openingsronde – een lekke ban op een eind van de materiaalpost - achteruitgeslagen en zou zijn ritme nooit vinden. Uiteindelijk kwam de bronzen medaille van het BK als 27e over de finish, twee plekken na zijn broer Diether.

Lees meer [+]

Laurens ook in Otegem op het podium

Laurens heeft maandag zijn lijstje podiumplaatsen nog wat aangedikt. De bronzen medaille van het Belgisch kampioenschap liet ook in Otegem een derde plaats noteren. “Ik wilde hier graag op het podium staan”, klonk het achteraf.

Lees meer [+]

Vierde Zwitserse titel voor Julien

Na een seizoen zonder nationale trui heeft Julien zich zondag in Dielsdorf opnieuw tot Zwitsers kampioen gekroond. “Dit maakt een voorlopig rotseizoen toch al deels goed”, aldus een gelukkige Julien.

Lees meer [+]

Laurens wederom op BK-podium

Na een tweede plaats vorig jaar in Lille stond Laurens zondag in Oostende opnieuw op het BK-podium. De crosser uit Schriek zette een mindere start helemaal recht en reed achter winnaar Van Aert en Pauwels naar de derde plek.

Lees meer [+]

Herstelde Laurens Sweeck staat zondag aan de start

Ziektekiemen verstoorden deze week de voorbereiding van Laurens Sweeck op het Belgisch kampioenschap. Zijn deelname bleek zelfs twijfelachtig, maar de crosser uit Schriek raakt toch tijdig fit voor zondag. “Als ik tegen dan helemaal in orde ben, is het podium haalbaar.”

Lees meer [+]

Zieke Laurens twijfelachtig voor BK

Laurens is tijdens de nacht van maandag op dinsdag ziek geworden. De komende dagen zal blijken of de crosser uit Schriek tijdig fit geraakt om zondag te starten op het Belgisch kampioenschap in Oostende.

Lees meer [+]

Geen topresultaat op Nieuwjaarsdag

De zevende manche van de DVV Trofee in Baal leverde ERA-Circus zondag geen uitschieters op. Laurens, vrijdag nog tweede in Bredene, liet met een negende plek het beste ploegresultaat noteren.

Lees meer [+]

Laurens grijpt net naast zege in Bredene

Terwijl Laurens in Loenhout donderdag nog vrede moest nemen met plek 11, kwam de krachtpatser uit Schriek vrijdag in Bredene veel beter voor de dag. Laurens maakte het Wout van Aert knap lastig in de badplaats en moest pas in de sprint de duimen leggen voor de wereldkampioen.

Lees meer [+]

Geen uitschieters in Loenhout

Donderdag stond in Loenhout de zesde manche van de DVV Trofee op het programma. Voor ERA-Circus vielen er geen uitschieters te noteren.

Lees meer [+]

Laurens blinkt weer op het podium

Na drie weken zonder top drie stond Laurens maandag in Heusden-Zolder weer te blinken op het podium. In de zevende manche van de Wereldbeker reed de crosser uit Schriek op zijn eentje naar de tweede plaats.

Lees meer [+]

Laurens net wel, Diether net niet in top tien

De zesde manche van de Superprestige in Diegem leverde voor ERA-Circus geen dichte ereplaats op. Laurens landde nog net binnen de top tien, Diether reed een sterke wedstrijd en werd elfde. Beide broers droegen in Diegem nog de sporen van een verkoudheid.

Lees meer [+]

Mooie vijfde plaats voor Laurens in Namen

Op en rond de Citadel van Namen (Wereldbeker) behaalde Laurens zondag wederom een mooie ereplaats. De crosser uit Schriek reed naar de vijfde plaats, op 1’22” van winnaar Mathieu Van der Poel. “En daar ben ik best tevreden mee”, aldus Laurens na afloop.

Lees meer [+]

Laurens knokt zich naar vierde plaats in Antwerpen

Zaterdag werd aan Linkeroever de vijfde manche van de DVV Trofee afgewerkt. Laurens strandde met een vierde plaats net naast het podium. “Ik sukkel sinds donderdag met een verkoudheid en dat voelde ik tijdens de wedstrijd. Daarom ben ik best tevreden met deze vierde plek”, aldus Laurens.

Lees meer [+]

Zevende plaats voor Michael in Overijse

De broertjes Sweeck (rust), Julien (ziek) en Kevin (rust) kwamen zondag niet in actie. Enkel Michael haalde zijn bolide uit de garage en onze Tsjech deed het met een zevende plaats in Overijse niet onaardig.

Lees meer [+]

Laurens net niet, Diether wel op podium

Net als vorige zondag in Mol knalde Laurens ook in Essen (DVV Trofee) naar een vierde plaats. “Net geen podium, maar Tom Meeusen is een verdiende derde", aldus Laurens.

Lees meer [+]

Zieke Julien past voor Essen en Overijse

Julien past dit weekend voor de crossen van Essen (DVV Verzekeringen Trofee) en Overijse. De 29-jarige Zwitser kampt met een keelontsteking en legt zijn lot in handen van antibiotica.

Lees meer [+]

Net geen podium voor Laurens in Mol

Na een vijfde plaats zaterdag in Spa-Francorchamps kwam Laurens zondag in Mol als vierde over de finish. De zege in de Zilvermeercross ging naar Van der Poel, voor Van Aert en Meeusen.

Lees meer [+]

Laurens knokt zich naar 5e plaats in Spa-Francorchamps

Zaterdag stond in Spa-Francorchamps de vijfde manche van de Superprestige op het programma. En Laurens deed het uitstekend op en rond het F1-circuit. Na een tuimelperte in de eerste ronde knokte de crosser uit Schriek zich naar een knappe vijfde plaats. En daarmee blijft Laurens op een mooie derde plaats in het klassement.

Lees meer [+]

Derde plaats voor Laurens in Flandriencross

Laurens heeft een derde plaats behaald in de Flandriencross in Hamme. Na een goede start probeerde hij het tempo in de eerste ronde op te voeren. Maar toen Mathieu Van der Poel zijn duivels ontbond, kon hij niet mee en bleef hij nadien een hele cross samen met Van Aert hangen op tien seconden. Uiteindelijk klopte de wereldkampioen hem in de spurt voor de tweede plek.

Lees meer [+]

Zesde plaats voor Laurens in Zeven

De vijfde Wereldbekerwedstrijd (de afgelaste manche in Koksijde meegerekend) in het Duitse Zeven leverde Laurens een mooie zesde plaats op. De zege ging naar Van der Poel, voor Van Aert en Pauwels.

Lees meer [+]

Laurens zegeviert in Hasselt

Laurens stak zaterdag zijn tweede zege van het seizoen op zak. De crosser uit Schriek toonde zich de beste in de Soudal Classics in Hasselt, maar van een leien dakje liep dat niet.

Lees meer [+]

Top vijf voor Michael en Diether in Tsjechië

Donderdag stond in Tsjechië de vijfde manche van de Toi Toi Cup op het programma. Terwijl Julien in Spanje zijn basisconditie weer aanscherpt na enkele weken afwezigheid, gingen Michael en Diether in Slany op zoek naar extra UCI-punten.

Lees meer [+]

Vierde plaats voor Laurens in Gavere

De vierde manche van de Superprestige in Gavere heeft Laurens geen nieuwe podiumruikers opgeleverd. Na drie opeenvolgende podiumplekken kon hij zich na een zware wedstrijd tevreden stellen met een vijfde plaats.

Lees meer [+]

Julien crost weer pijnvrij

Julien en Kevin trokken vrijdag naar Niel voor de Jaarmarktcross. Voor onze Zwitser stond de wedstrijd in het teken van de terugkeer, na een inactiviteit van bijna drie weken.

Lees meer [+]

Derde podium voor Laurens in Superprestige

Zondag stond in Ruddervoorde de derde manche van de Superprestige op het programma. Laurens, eerder twee keer derde in Gieten en Zonhoven, verdedigde met succes zijn derde plaats in het klassement. Naast Van der Poel en Van Aert stond Laurens ook in Ruddervoorde weer mooi als derde op het podium.

Lees meer [+]

Pech nekt Laurens in Sint-Niklaas

Laurens startte zaterdag als een van de grote favorieten in de Waaslandcross in Sint-Niklaas (Soudal Classics). Maar de hoop op een mooi resultaat werd al bij de start de kop ingedrukt door kettingproblemen.

Lees meer [+]

Laurens en Michael in top 10 op Koppenberg

Op 1 november werd in Oudenaarde traditiegetrouw de Koppenbergcross (DVV Trofee) afgewerkt. Op een loodzware omloop streden Laurens en Michael zij aan zij voor een plek bij de eerste tien. En het duo slaagde in hun opzet.

Lees meer [+]

Laurens 14e in Pontchâteau

Het Europees kampioenschap in het Franse Pontchâteau leverde voor ERA-Circus geen uitschieters. Laurens en Michael moesten vrede nemen met de plaatsen 14 en 18.

Lees meer [+]

Laurens en Michael naar EK

Zaterdag en zondag wordt in het Franse Pontchâteau het Europees Kampioenschap veldrijden afgewerkt. En ERA-Circus zet twee pionnen neer.

Lees meer [+]

Laurens draagt ploegvaandel in Valkenburg

Zondag kwamen onze jongens in actie tijdens de derde Wereldbekermanche in Valkenburg. Laurens liet het beste ploegresultaat noteren met een negende plek.

Lees meer [+]

Geen uitschieters in Ardooie

Donderdag stond in Ardooie de Kermiscross op het programma. Uitschieters vielen er voor ERA-Circus niet te noteren. Laurens kwam met een achtste plaats het beste voor de dag.

Lees meer [+]

Laurens verovert harten in Zonhoven

Laurens heeft zondag harten veroverd in Zonhoven. De crosser uit Schriek probeerde Van Aert en Van der Poel het vuur aan de schenen te leggen en vocht voor wat hij waard was. Met een knappe derde plek tot gevolg.

Lees meer [+]

Laurens net naast podium in Kruibeke

De Polderscross in Kruibeke leverde zaterdag net geen podium op voor ERA-Circus. Laurens moest zijn meerdere erkennen in Vanthourenhout en Van Aert en moest in de sprint om de derde plaats net de duimen leggen voor Van Kessel.

Lees meer [+]

Collectieve offday in Ronse

De eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse werd voor ERA-Circus een dag om snel te vergeten. Laurens liet met een 16e plaats het beste ploegresultaat noteren. “Ik had geen goed gevoel vandaag, maar dat heb ik eigenlijk nooit in Ronse”, is Laurens eerlijk.

Lees meer [+]

Laurens ook in Gieten op het podium

Laurens heeft de smaak van het podium duidelijk te pakken. Na podia in Vegas en Iowa en de zege in Neerpelt stond Laurens zondag in Gieten op het derde schavot. De youngster uit Schriek moest in de eerste manche van de Superprestige enkel Wout van Aert en de terugkerende winnaar Mathieu van der Poel voor zich dulden.

Lees meer [+]

Kop eraf voor Laurens

Na twee podiumplaatsen in de Wereldbekers in de Verenigde Staten heeft Laurens zaterdag in Neerpelt zijn eerste zege van het seizoen behaald. De crosser uit Schriek soleerde in de slotronden naar winst, voor Jens Adams en Michael Vanthourenhout.

Lees meer [+]

Michael zorg voor eerste zege van seizoen

De eerste zege van het seizoen voor ERA-Circus is binnen. Met dank aan Michael, die in Tabor met de bloemen aan de haal ging.

Lees meer [+]

Podiumplaatsen voor Diether en Hendrik

Zondag vielen er voor ERA-Circus nog twee podiumplaatsen te noteren. In Iowa sloot Diether zijn Amerikaans avontuur af met een knappe derde plaats. Zijn broer Hendrik werd duizenden kilometers verder derde in Hoboken.

Lees meer [+]

Laurens ook in Iowa op het podium

Laurens kan terugblikken op een geweldig avontuur in de Verenigde Staten. Na een derde plaats in de wereldbekermanche in Vegas kwam Laurens zaterdag ook in Iowa als derde over de streep.

Lees meer [+]

Kevin en Hendrik tonen zich in Stabroek

Terwijl Laurens, Julien en Diether zich voorbereidden op de tweede wereldbekermanche in Iowa, kwamen Kevin en Hendrik zaterdag in actie in Stabroek.

Lees meer [+]

Derde plaats voor Laurens in Vegas

De Wereldbeker is uitstekend gestart voor Laurens Sweeck en ERA-Circus. De 22-jarige crosser uit Schriek kreeg in de eerste wereldbekermanche in Vegas wel wat hij vorige week in Geraardsbergen ook verdiende: een podiumplaats. In een snelle en gesloten wedstrijd kon Laurens zich in de slotronde losrukken en naar een derde plaats rijden.

Lees meer [+]

Michael haalt podium in Baden

Michael heeft zondag een knap resultaat neergezet in het Zwitserse Baden (EKZ Crosstour). De 24-jarige Tsjech reed naar een derde plaats, achter Vantornout en Iserbyt.

Lees meer [+]

Kevin grijpt provinciale titel

Kevin heeft zich zaterdag tot provinciaal kampioen (Antwerpen) gekroond. De 28-jarige crosser werd in Vorselaar tweede achter belofte Thijs Aerts.

Lees meer [+]

Strijdvaardige Laurens knokt zich naar zesde plaats

Laurens heeft zijn crossseizoen geopend met een zesde plaats in de Brico-cross in Geraardsbergen. “Ik ben heel erg tevreden met het gevoel, maar minder met het resultaat”, aldus Laurens, die bij het ingaan van slotronde nog volop voor de zege streed.

Lees meer [+]

Laurens Sweeck: “Ik voel me sterk”

Laurens Sweeck start met vertrouwen aan het nieuwe veldritseizoen. “De conditie is goed en ik voel me sterk”, aldus de crosser uit Schriek, die een prima zomer kende met onder andere eindwinst in de Ronde van Namen.

Lees meer [+]

Teammanager Marc Herremans blikt vooruit

De Ark in Antwerpen was vrijdag het decor voor de ploegvoorstelling van ERA-Circus. Met de komst van co-hoofdsponsor Circus waait er een nieuwe wind en sportief is de ploeg volgens teammanager Marc Herremans helemaal klaar om te knallen.

Lees meer [+]