Nieuws

Annemarie en Laurens sluiten af met podium

Annemarie Worst en Laurens Sweeck hebben het seizoen in stijl afgesloten. Annemarie werd in de Sluitingsprijs van Oostmalle knap derde terwijl Laurens Sweeck tweede werd bij de mannen. Bij de beloften kwam ook Gert Smets sterk voor de dag met een vijfde plaats.

De wedstrijd in Oostmalle vormt traditiegetrouw de afsluiter van het internationale veldritseizoen. Bij de dames werd onze Nederlandse Annemarie Worst knap derde. “Ik voelde me heel goed vandaag en kon zonder veel krachten te verspelen vlot naar de kop van de wedstrijd rijden.”

“Maar na die valpartij van Sanne verloor ik de focus een beetje. Uiteindelijk word ik derde en ik ben blij dat ik het seizoen met een podiumplaats kan afsluiten. Nu is het tijd voor een rustperiode. Die heb ik wel verdiend denk ik.”

Bij de heren deed Laurens Sweeck nog een plaatsje beter als tweede. Ook voor hem een mooie afsluiter van een sterke veldritwinter. “Ik hoopte even op meer, maar in de finale was Mathieu andermaal te sterk. Dit is mijn achttiende podiumplaats van het seizoen. Ik blik dan ook erg tevreden terug. Al ben ik ook wel blij dat ik even kan genieten van wat rust.” Wietse Bosmans werd nog vijftiende.

Tot slot kwamen bij de beloften Gert Smets en Timo Kielich nog in actie. Gert Smets streed de hele wedstrijd voor een podiumplaats maar moest in extremis vrede nemen met de vijfde plaats. Timo Kielich sloot zijn seizoen af met een top tien plaats.

Foto: Photopress.be