Nieuws

Opnieuw podium voor Laurens

Een dag na zijn derde plaats in Lille deed Laurens Sweeck zondag in Hoogstraten nog een plek beter.  Annemarie Worst reed op haar beurt, na twee podiumplaatsen in Maldegem en Lille, naar een mooie vijfde plek op de zware omloop.

In de slotronde plaatste Laurens van uit zowat tiende stelling een verschroeiende demarrage om zo een gooi te doen naar de tweede plaats. Met succes. “Eigenlijk was ik lang op zoek naar het goeie voel, maar in de slotronde was het daar plots”, doet Laurens zijn verhaal. “Ik speelde alles of niets en ik voelde dat er toch nog genoeg jus in de tank zat. Ik had meteen een mooie voorsprong en die kon ik vasthouden.”

Ook Wietse reed een sterke wedstrijd, hij werd tiende. “En dat terwijl ik als laatste weg was, na problemen met mijn klikpedaal. Maar mijn eerste wedstrijdhelft was super, daarna moest ik mij even herzetten. Deze prestatie geeft in ieder geval vertrouwen om nog een paar keer te knallen dit seizoen.”

Het was in Hoogstraten ook uitkijken naar de prestatie van Annemarie, die in Maldegem en Lille knap naar het podium reed. Dat lukte in Hoogstraten net niet, Annemarie werd vijfde. “Een goed resultaat”, aldus Annemarie. “Omdat ik Lille nog in de benen voelde, moest ik er wel even inkomen. Daardoor was het podium net te ver weg toen ik eindelijk onder stoom kwam. Jammer, maar met twee podia en een vijfde plaats is dit zeker een geslaagde week.”

Bij de heren eindigde Laurens als … Wietse Bosmans kwam als … over de finish. Bij de beloften liet Gert Smets een 28e plaats noteren. Timo Kielich haalde de finish op de veilingsite niet.

Foto: Photopress.be