Nieuws

Annemarie en Laurens beiden op podium in Lille

Laurens Sweeck en Annemarie Worst zijn er in de Krawatencross beiden in geslaagd  om als derde op het podium te klimmen. Zowel voor Annemarie als voor Laurens meteen het tweede podium in amper vier dagen tijd. Bij de beloften finishten Timo en Gert mooi in de top tien.

Laurens Sweeck vocht achter een ongenaakbare Van der Poel een verbeten duel uit met Tim Merlier om de overige podiumplaatsen. Uiteindelijk moest Laurens vrede nemen met plek drie. “Een resultaat waar ik toch wel tevreden mee ben. Ik had niet echt mijn beste dagje.”

“Mijn start was niet al te slecht maar ik geraakte niet meteen in mijn ritme. De snelle openingsronde van Mathieu heeft daar uiteraard veel mee te maken, het ging voor mij in de beginfase gewoonweg te snel.”

“Toch kreeg ik daarna Toon Aerts opnieuw in het vizier, voor mij het teken om resoluut voor het podium te gaan. Uiteindelijk kwam ik samen met Tim Merlier, de ideale kompaan om een podiumplaats veilig te stellen." Naast Laurens was ook Wietse Bosmans van de partij, hij haalde de finish echter niet. Wietse sukkelt met een ontsteking op de knie.

Bij dames boekte Annemarie Worst dan weer haar tweede podiumplaats in vier dagen tijd. In de Krawatencross reed de Nederlandse naar de derde podiumplek. “Toen Sanne en Maud wegreden focuste ik mij volledig op de strijd om de derde plaats. Dit geeft uiteraard vertrouwen voor de resterende wedstrijden en ik denk dat de WK-teleurstelling nu ook wel doorgespoeld is.”

Eerder op de dag deden onze beloften Timo Kielich en Gert Smets het ook al naar behoren. Limburger Timo werd knap achtste als eerstejaars, terwijl Gert de top tien in de Krawatencross bij de beloften vervolledigde.

Foto: Photopress.be