Nieuws

Winst voor Sweeck, podium voor Worst

ERA-Circus beleefde een topdag in Maldegem (Brico-cross). Bij de mannen ging Laurens Sweeck na een solo met de zege lopen. Bij de vrouwen reed Annemarie Worst naar een knappe tweede plaats.

Op het snelle parcours in Maldegem gooide Laurens voorbij halfweg zijn kaarten op tafel. “Ik kon me redelijk lang afzijdig houden”, doet Laurens zijn verhaal. “En ik denk dat ik op het juiste moment ene versnelling plaatste. Toon Aerts moest passen en ik had snel tien seconden. Op die voorsprong kon ik verder bouwen. Echt uitbollen kon wel niet, want ook achter mij bleven ze snel rijden. Ik heb de slotronden vooral gezorgd dat het tempo hoog genoeg bleef en ik geen fouten maakte. Deze overwinning doet zeker veel deugd.”

Bij de dames stond er geen aat op Marianne Vos, die won na een knappe solo. Achter Vos vochten Annemarie en Laura Verdonschot een mooi duel uit voor plek twee en het was onze Nederlandse die het haalde. “Ik wilde na het WK laten zien dat ik beter kon dan wat ik daar liet zien. En dat is gelukt. Met deze tweede plek ben ik echt wel tevreden. Op een bepaald moment zat ik te ver, maar na een inhaalrace kon ik toch strijden voor de tweede plaats. Met succes!”

Foto: Photopress.be