Nieuws

Annemarie en Laurens zetten 2018 meteen goed in

Annemarie Worst is 2018 goed begonnen. Op de flanken van de Balenberg reed de Nederlandse een dijk van een wedstrijd. Ondanks een stevige valpartij zette ze door en wist ze alsnog een tweede plaats in de wacht te slepen. Bij de heren werd Laurens Sweeck nog knap vijfde.

 “Hier ben ik uiteraard héél tevreden mee. Ik kende een goede start en zonder het echt te beseffen had ik plots een kloofje. Jammer genoeg maakte ik toen zelf een schuiver, zo kon de rest weer komen aansluiten.”

“Daarna heb ik geprobeerd om mijn eigen ritme weer te zoeken. Dat was de ideale strategie zo bleek achteraf. In de finale kon ik nog wegrijden van Sanne Cant waardoor ik mij dus kon verzekeren van die tweede plaats. Mooi om het jaar zo in te zetten”, klonk het terecht tevreden.

Bij de heren was Laurens Sweeck goed voor een vijfde plaats. Laurens die nochtans lange tijd op plek drie rondreed, moest in de finale Toon Aerts en Corné van Kessel voor zich laten. “Na Diegem werd ik plots ziek. Dat ik dan vandaag nog vijfde kan worden, komt als een verrassing.”

“In de finale was het beste er echt wel af en had ik te veel last van de koude. Nochtans kwam ik in het slot nog even dicht, maar ik was iets te bruusk en maakte op die manier een stuurfout. Toen was derde plaats gaan vliegen”, aldus Laurens. Wietse Bosmans vervolledigde de top tien bij de heren. Bij de beloften werd Gert Smets achttiende.

Foto: Photopress.be