Nieuws

Rug- en schouderproblemen brengen Wietse niet verder dan achtste plaats

Geen uitschieters in de Zilvermeercross van Mol vandaag voor Era-Circus. Wietse Bosmans was onze beste man op plaats acht, niet slecht, al was hij achteraf toch vooral teleurgesteld. “Ik had er veel meer van verwacht”, klonk het. Yorben Van Tichelt werd veertiende, Timo Kielich werd na een foute fietswissel uitgesloten.

Koud en bijzonder nat. Het was niet van de poes in Mol. Nochtans liep het voor Wietse Bosmans aanvankelijk aardig goed. Wietse maakte driekwart wedstrijd deel uit van de kopgroep maar viel in de finale wat terug. Rugproblemen en een pijnlijke schouder waren een deel van de uitleg.

“Dit is een teleurstelling”, reageerde Wietse die uiteindelijk nog als achtste finishte. “Na twee ronden voelde ik plots iets in mijn rug. Toen ik daarna ook nog eens met mijn schouder tegen een paaltje terecht kwam, draaide het helemaal vierkant.”

“Ik heb geprobeerd om aan te klampen maar dat lukte niet meer. Ik miste volledig de power en het ging van kwaad naar erger. Eigenlijk mag ik blij zijn dat ik mijn plaatsje nog kon vasthouden. Tijd voor de Spaanse zon dan maar.”

Ook Yorben Van Tichelt werkte de Zilvermeercross af en finishte als veertiende. Onze eerstejaars belofte Timo Kielich, die aardig bezig was, werd uitgesloten na een foutieve wissel in de materiaalpost.

Foto: Photopress.be