Nieuws

Wietse Bosmans vindt goede gevoel terug

Het Kapermolenpark vormde vandaag het decor voor de tweede manche in het kader van de Soudal Classics. Vooral Wietse Bosmans kan tevreden terugblikken want hij vond eindelijk het goede gevoel terug. Het leverde hem een mooie zevende plaats op.

Mogen we zeggen dat Wietse Bosmans terug is? Vorige week vond ploegleider Marc Janssens de prestatie van Wietse in het Duitse Zeven al hoopgevend en in Hasselt bevestigde hij zaterdag met een knappe zevende plaats.

Wietse reed zich mooi in de kijker en streed zowat de hele wedstrijd achter de mannen die meespeelden voor de overwinning. Een opsteker na zijn knieproblemen van twee weken geleden. “Ik denk dat ik toch wel oprecht tevreden mag zijn met mijn resultaat.”

“Nochtans liep het in de start even mis al kon ik met wat geluk toch snel opschuiven. Vooral over mijn eerste wedstrijddeel ben ik tevreden. Ik kon in de beginfase toch een rol van betekenis spelen en ook daarna kon ik mijn tempo goed aanhouden.”

“Ik probeer om stilletjes aan weer naar mijn oude niveau toe te groeien. Het seizoen bracht voorlopig nog niet wat ik ervan verwachtte. Ik trek volgende week ook nog naar Spanje om nog wat aan de conditie te werken. Dat is nodig na mijn knieproblemen die mij toch acht dagen van de fiets hielden.”

Ook Diether Sweeck en Yorben Van Tichelt waren van de partij in de Grote Prijs van Hasselt. Diether vervolledigde de top tien, terwijl Yorben na een sterke start terugviel naar plaats vijftien.

Foto: Photopress.be