Nieuws

Hendrik Sweeck opnieuw aan het feest in Wiekevorst

De trein van Hendrik Sweeck staat duidelijk op de rails. Vorige week was hij al de beste in Steenhuffel, een dag later werd hij derde in Kessel. Ook afgelopen zondag was het opnieuw prijs. Hendrik spurtte in Wiekevorst naar zijn tweede zege van het seizoen.

Twee zeges en één podiumplaats en dat na amper drie wedstrijden, een betere seizoensstart kon Hendrik haast niet bedenken. “Ik ben enorm tevreden dat ik het seizoen op deze manier heb kunnen openen. De vorm is er meteen, daar had ik op gehoopt”, vertelde hij.

En ook gisteren in Wiekevorst schoot hij opnieuw raak. Hendrik moest wel lange tijd achtervolgen door een slechte lottrekking voor de start. “Met 75 waren we, dus opschuiven was geen sinecure. Ik denk dat het mij goed een halve wedstrijd kostte vooraleer ik voorin geraakte.”

Daarin kwam hij terecht in een ruime kopgroep die streed om de prijzen. In de sprint nam onze man de macht. “Het was moeilijk om voor een afscheiding te zorgen, we zijn uiteindelijk met zen vieren de laatste ronde ingedoken. In de sprint nam ik de leiding en ik hield stand.”

Maar niet enkel Hendrik maakte gisteren mee het mooie weer, ook Gert Smets reed zich opnieuw sterk in de kijker. Gert zat eveneens in het finale kwartet en sleepte in de sprint de derde podiumplaats uit de brand. Gert werd ook vorige week in Steenhuffel al een keer derde. 

Foto: Jo Groenevinger