Nieuws

Annemarie krijgt pech, Laurens strandt net naast het podium

Een vierde plaats, dat was Laurens Sweeck zijn deel in de Brico Cross van Eeklo. Laurens zat in de achtervolgende groep met Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels op een ontketende Mathieu van der Poel. Bij de dames kende Annemarie Worst pech na een sterke start.

Laurens Sweeck maakte vandaag mee het mooie weer in de Brico Cross van Eeklo. Laurens achtervolgde de hele wedstrijd op latere winnaar Mathieu van der Poel, maar deed dat wel met verve.

“Tevreden? Ja en neen”, klonk het bij Laurens achteraf. “Ik ben wel tevreden van mijn wedstrijd, want het was echt lastig. Samen met Wout heb ik nog geprobeerd om naar Mathieu toe te rijden maar het was al snel duidelijk dat we voor de tweede plaats moesten strijden.”

In dat groepje dat dan effectief streed voor de tweede plaats moest Laurens in laatste hectometers Van Aert en Vanthourenhout voor zich dulden, een vierde plaats dus als eindresultaat. “Maar ik hou wel een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik ben blij dat het seizoen begonnen is”, besloot Laurens. Broer Diether Sweeck werd zeventiende vandaag.

Bij de dames was het uitkijken naar de U23-wereldkampioene Annemarie Worst die haar debuut maakte in het veld voor ERA-Circus. De Nederlandse kende een sterke start, maakte een tijdlang deel uit van de kopgroep maar viel daarna terug door pech.

“Op een bepaalde moment hoorde ik een enorme knak. Ik kon amper fietsen en moest dus een heel stuk lopen naar de materiaalpost. Ik ben toen op plek twintig verzeild geraakt. Veel zat er toen niet meer in”, legt Annemarie uit die uiteindelijke als 16de over de meet bolde.

“Toch ben ik tevreden hoor, voor de eerste wedstrijd ging het best goed. Dat geeft wel wat moed voor datgene wat nog komen moet, te beginnen met de wedstrijd in Baden (Zwitserland) van volgende week”, besluit ze.

Foto: Photopress.be