Nieuws

Jelle op podium in Laarne

ERA-Circus reed een erg attente wedstrijd in Laarne. Vier renners - Yorben, Gert, Laurens en Jelle - nestelden zich in een kopgroep van 30 die zou strijden om de ritzege. Uiteindelijk was het Jelle die zijn kans waagde. In de sprint werd de renner uit Lille lichtjes opgehouden en kwam hij als derde achter de streep, achter winnaar De Bock en Mannaerts.

Annemarie en Wietse ruilden op hun beurt de wegfiets voor de mountainbike en trokken naar Albstadt voor de tweede manche in de Wereldbeker. Bij de vrouwen U23 kende Annemarie niet haar beste dag. Dat in combinatie met de hitte leverde een 17e plaats op. Bij de heren elite was Wietse aan zijn proefstuk toe op het allerhoogste niveau. De Kalmthoutenaar had de ondankbare startpositie 130, maar kon al snel opschuiven.

“Ik schoof op naar plek 58, maar kwam eigenlijk echt in mijn ritme en had veel last van de warmte”, aldus Wietse. “Daardoor geraakte ik ook niet aan mijn normale vermogens. Jammer, maar ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing om hier te rijden. Dit is een mooie ervaring.”